L’Oficina Jove del Baix Llobregat és un equipament públic d’informació, orientació i assessorament gratuït i generalista on les persones joves de la comarca poden adreçar-se per resoldre dubtes, fer consultes i/o demanar més informació en relació a diversos àmbits (treball, formació, salut, relacions afectives, cultura, habitatge, entre d’altres).

A més, esdevé un punt de suport al conjunt de la xarxa d’emancipació de la comarca, treballant-hi col·laborativament i canalitzant les seves necessitats i propostes. L’Oficina Jove del Baix Llobregat està gestionada per la Generalitat de Catalunya i compta amb la col·laboració del Servei Comarcal de Joventut i la Diputació de Barcelona.

Parc torreblanca CL 340, a la planta baixa del Consell Comarcal.

elbaixllobregat@oficinajove.cat

650931906

93 685 24 00 ext. 650

Dilluns a divendres: de 9h a 14h

Dilluns i dimecres: de 16h a 18h


Potser t’interessa


Treball i formació

No saps quin camí escollir per al teu futur professional? Sabem que és difícil prendre una decisió. T’ajudem!

TREBALL

Ningú no ha dit que trobar feina sigui fàcil, però conèixer-te, saber on buscar ofertes interessants, preparar un CV atractiu i fer una bona entrevista… ajuda!

Podem orientar-te per avançar en el món laboral!

GARANTIA JUVENIL

Posa’t en contacte amb nosaltres i t’informarem sobre la Garantia Juvenil i el que et pot oferir aquesta iniciativa europea, adreçada a la reducció de l’atur juvenil.

FORMACIÓ

Al teu abast hi ha una oferta formativa àmplia i de diferent tipologia (educació formal, aprenentatge d’idiomes, formació a distància, etc..).

T’oferim orientació per iniciar, ampliar o encaminar la teva formació, així com informació diversa sobre el món acadèmic i professional.

MOBILITAT INTERNACIONAL

T’has plantejat mai viure una experiència a l’estranger? Pràctiques en empreses, intercanvis, voluntariat,… El ventall d’opcions per bellugar-se per Europa et sorprendrà! Te’n podem informar!

Eines per la recerca de feina

Abans de fer una recerca exhaustiva de feina, tenim clar al que ens volem dedicar?

Cada persona té unes aptituds i unes competències personals i professionals que ens fan declinar més per desenvolupar un tipus de feina o un altre.

Si tens clar el teu camí professional i les teves competències personals endavant, aquí et deixem un llistat de totes les webs disponibles on fer una recerca de feina!

 

Si no ho tens clar, abans de prendre una decisió, estaria bé que facis un exercici d’autoconeixement i valoris les opcions que ofereix el mercat laboral actualment per construir el teu objectiu professional.

 

OBJECTIU PROFESSIONAL

Per exemple, el SOC t’ofereix una eina multimèdia per poder definir el teu objectiu professional: CLOE

 

Si vols, pots parlar amb una experta en ocupació! Escriu a: rfocupaciójuvenil@elbaixllobregat.cat. Podem parlar-ne!

 

Quan hagis triat el teu objectiu professional, potser et sorgiran dubtes…  Com elaborar el Currículum perquè sigui més atractiu? Quina ha de ser la seva extensió? Com es fa una carta de presentació? Què és la marca personal? Com afronto una entrevista de feina?

 

A continuació, et donem exemples i pautes perquè no perdis la motivació en trobar feina!

 

CURRICULUM VITAE

 

CARTA DE PRESENTACIÓ (sempre ha d’acompanyar el CV)

 

ENTREVISTA I PROCÉS DE SELECCIÓ

 

M’han trucat per una entrevista, i ara què?

Doncs bé, és molt important que et preparis per a l’entrevista i el procés de selecció. En aquest enllaç descobriràs documents i enllaços molt interessants per afrontar l’entrevista amb èxit!

I recorda! Et donem un cop de mà! T’ajudem a millorar el currículum, et facilitem informació sobre processos de selecció, canals de recerca de feina i treball a l’estranger. Contacta amb nosaltres!

 

EINES 2.0 I MARCA PERSONAL

 

Has desenvolupat la teva marca personal?

Si ja hi estàs treballant, saps com potenciar-la i atreure l’atenció de reclutadors i empreses?

Saps què és la recerca de feina 2.0, quines són les estratègies que t’ajudaran a fer-te visible a les xarxes socials i com utilitzar-les per a trobar la feina que vols? Per exemple, has fet servir mai l’eina Elevathor Pitch?

Aquí trobaràs una Infografía per a millorar la teva Marca Personal!

Programes per fomentar l’ocupabilitat al Baix Llobregat

El Consell Comarcal del Baix Llobregat té en marxa alguns programes específics per fomentar l’ocupabilitat i la formació entre les persones joves:

 

 • «Joves en Accó», adreçat a les persones joves (18 a 29 anys) que es troben en situació d’atur i que no formen part dels sistemes d’educació i formació. Ofereix itineraris d’orientació i acompanyament a la inserció complementats amb una acció formativa que aconsegueixi millorar l’ocupabilitat i donar resposta a les necessitats i motivacions de les persones joves.
 • Acredita’t. Procediment d’avaluació i acreditació de competències permet obtenir una acreditació oficial de l’experiència professional. El Consell Comarcal del Baix Llobregat és un Punt d’informació i Orientació del Procediment d’acreditació, que informa, orienta i assessora les persones interessades sobre el funcionament del procediment: en què consisteix, com accedir-hi, etc. També  dona suport per a la formalització de la sol·licitud de preinscripció i en la preparació del dossier de competències.
 • Inserta-Empleo: Servei d’informació, assessorament i orientació d’inserció laboral per a persones joves amb certificat de discapacitat, de la mà de l’entitat Inserta-Empleo, de la Fundación ONCE.

Si vols saber-ne més, o demanar cita prèvia posa’t en contacte amb nosaltres!

Autoocupació i emprenedoria

Vols crear el teu propi lloc de treball? Hauràs sentit nomenar l’emprenedoria. La clau està en innovar, desenvolupar productes o serveis que ningú ofereixi o instal·lar-los en llocs on aquests encara no han arribat. Per descomptat, no cal que ho facis en solitari! Pots engegar un projecte amb altres persones. De fet, et pot ser útil associar-te amb algú que complementi el teu perfil amb coneixements i experiència en l’àmbit que t’interessa.

 • Si vols engegar el teu projecte, t’escoltem i t’oferim informació per cercar el suport tècnic que necessites per fer-ho!
 • Que vols emprendre en l’àmbit de l’economia social i solidària? No oblidis contactar amb l’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat!

Formació i orientació acadèmica

Potser tens dubtes sobre què estudiar o bé ho tens claríssim però desconeixes l’oferta existent… no t’atabalis! T’oferim informació, orientació i assessorament sobre estudis, beques, idiomes, etc. per fer més fàcil i segura l’elecció del teu futur acadèmic i professional.

 

Clica sobre el Mapa interactiu del Sistema Educatiu de Catalunya i explora les possibilitats que ens ofereix!

 

Font: queestudiar.gencat

 

Vols que explorem allò que s’ajusta millor als teus interessos? T’acompanyem!

Contacta amb nosaltres!

Idiomes

Les Escoles Oficials d’Idiomes són centres públics d’ensenyament d’idiomes moderns a adults, a nivell no universitari. Sabies que al Baix Llobregat pots trobar-hi cinc centres? Consulta l’oferta d’idiomes que hi pots aprendre!

Educació en el lleure

L’Educació en el lleure és un conjunt d’activitats i experiències que es realitzen en el temps lliure d’infants i joves amb una intencionalitat pedagògica fora de l’escola i de l’àmbit familiar, que els ajuden a adquirir competències i habilitats socials.

 

El Curs de monitor/a d’activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil és la formació que prepara l’alumnat per intervenir de manera educativa en activitats de lleure infantil i juvenil, i que el capacita per organitzar, dinamitzar i avaluar activitats en el marc de la programació general d’una organització.

El Curs de director/a d’activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil és la formació que prepara l’alumnat per intervenir en tasques de coordinació d’equips en activitats de lleure infantil i juvenil, i que el capacita per planificar, organitzar, gestionar, dinamitzar i avaluar projectes de lleure educatiu en tots els seus aspectes, i a representar-los internament i externament assumint la creació, el control i la dinamització dels equips de monitors/es.

La possessió d’aquests diplomes autoritza a exercir la funció corresponent: Monitor/a i/o director/a en colònies, campaments, rutes, camps de treball, etc.

 

Pots consultar en aquest cercador de cursos el més adient a les teves necessitats i el més proper al teu municipi!

 

Si necessites més informació sobre cursos d’activitats d’educació en el lleure al Baix Llobregat,  consulta’ns!

Garantia Juvenil

Què és la Garantia Juvenil?

 

Saps què és la Garantia Juvenil i què pot oferir-te? Es tracta d’una iniciativa europea que té l’objectiu de reduir l’atur juvenil.

 

En aquest document de síntesi hi trobaràs els requisits que cal complir per a inscriure-s’hi, quin procediment s’ha de seguir per fer-ho i algunes recomanacions.

 

De totes maneres, si tens dubtes o vols més informació, contacta’ns. Pel teu futur laboral i professional, és una oportunitat que no pots deixar escapar!

Referent d’Ocupació Juvenil

 

En el marc de la Garantia Juvenil, des del mes de gener, al Baix Llobregat es dóna continuïtat al treball de la xarxa d’impulsors/es a través del nou programa «Referent d’Ocupació Juvenil», que té com a objectiu principal facilitar i acompanyar la transició de les persones joves (16 a 29 anys) des del sistema educatiu al sistema laboral i/o ocupacional, mitjançant la coordinació amb els diferents agents del territori que treballen amb les persones joves.

Programes

 

Sota el paraigües de la Garantia Juvenil existeixen diferents programes, els quals focalitzen en l’àmbit del treball, la formació, l’emprenedoria o la mobilitat internacional (o en més d’una dimensió alhora).

En aquest enllaç trobaràs un mapa dinàmic, que et permetrà conèixer quins programes hi ha actualment en marxa més a prop teu. A continuació, te’n fem cinc cèntims:

 • Joves en pràctiques: Contractació laboral en pràctiques de persones joves amb formació, per millorar la seva ocupabilitat amb l’adquisició de les aptituds i les competències derivades de la pràctica laboral.
 • Noves oportunitats: Acompanyament adreçat a persones joves que no compten amb cap titulació per a construir el projecte professional propi d’una manera diferent, amb itineraris flexibles a mig i llarg termini.
 • Programes singulars: Ofereixen formació especialitzada per a treballar en sectors laborals concrets, suport a l’emprenedoria o mobilitat internacional.
 • Ajuts per a persones emprenedores i treballadors autònoms: Convocatòria d’ajuts econòmics per afavorir l’autoocupació de persones joves que estiguin inscrites a la Garantia Juvenil.
 • TLN Mobilicat. És un programa de mobilitat internacional que facilita la inserció laboral estable de persones joves mitjançant la millora del perfil professional i de les competències personals claus. Es realitzen períodes de pràctiques formatives en empreses públiques i privades d’estats membre de la Unió Europea.

Mobilitat internacional

T’has plantejat marxar a l’estranger?

Al Baix Llobregat comptem amb diverses Assessories de Mobilitat per a joves!

A Castelldefels, Cornellà, El Prat, Gavà, Molins de Rei, Sant Boi, Sant Joan Despí, Sant Vicenç dels Horts i Viladecans podràs trobar aquest servei d’assessorament especialitzat i gratuït, que t’orienta i t’acompanya si vols marxar a l’estranger.

A Sant Just Desvern també hi podràs trobar un servei especialitzat que et donarà suport si vols fer les maletes!

Consulta’ns si tens qualsevol dubte!

A continuació pots consultar les Revistes Mou-te de Mobilitat Internacional elaborades per Tacc:

contacta-1

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

  Protecció de dades.
  Responsable: CONSELL COMARCAL DEL BAIX LLOBREGAT.
  Finalitat del tractament: Complir amb la nostra gestió administrativa en l'exercici de les nostres funcions i competències.
  Conservació de les dades: Les seves dades es conservaran d’acord amb els terminis establerts al marc normatiu regulador dels nostres serveis i en la normativa d’arxius aplicable. El Responsable, certifica haver implementat les mesures tècniques i organitzatives recollides al Reglament (UE) 2016/679, per tal de garantir la seguretat i integritat de les dades de caràcter personal incloses als fitxers i evitar la seva alteració, pèrdua i tractament o accés no autoritzats.
  Drets: En qualsevol moment, vostè pot exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició, limitació del tractament de les seves dades, o exercir el dret a la portabilitat de les mateixes. Tot això, mitjançant escrit, acompanyat de còpia de document oficial que l’identifiqui, adreçat al responsable o al delegat de protecció de dades al correu electrònic dpd@elbaixllobregat.cat. En cas de disconformitat amb el tractament, també té el dret de presentar una reclamació davant l’autoritat catalana de protecció de dades.
  Destinataris: Entitats de l’àmbit públic o privat en cas que resulti totalment necessari per a la correcta resolució de la seva consulta. Sempre que existeixi obligació legal.