L’Oficina Jove del Baix Llobregat és un equipament públic d’informació, orientació i assessorament gratuït i generalista on les persones joves de la comarca poden adreçar-se per resoldre dubtes, fer consultes i/o demanar més informació en relació a diversos àmbits (treball, formació, salut, relacions afectives, cultura, habitatge, entre d’altres).

A més, esdevé un punt de suport al conjunt de la xarxa d’emancipació de la comarca, treballant-hi col·laborativament i canalitzant les seves necessitats i propostes. L’Oficina Jove del Baix Llobregat està gestionada pel Servei Comarcal de Joventut i la Generalitat de Catalunya i compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

Parc torreblanca CL 340, a la planta baixa del Consell Comarcal.

elbaixllobregat@oficinajove.cat

650931906

93 685 24 00 ext. 650

Dilluns a divendres: de 9h a 14h

Dilluns i dimecres: de 16h a 18h

La Oficina Jove del Baix Llobregat es un equipamiento público de información, orientación y asesoramiento gratuito y generalista donde las personas jóvenes de la comarca pueden dirigirse para resolver dudas, hacer consultas y/o solicitar más información en relación a diversos ámbitos (trabajo, formación, salud, relaciones afectivas, cultura, vivienda, entre otros).

 

Además, es un punto de apoyo al conjunto de la red de emancipación de la comarca, trabajando de forma colaborativa con ella y canalizando sus necesidades y propuestas. La Oficina Jove del Baix Llobregat está gestionada por el Servei Comarcal de Joventut y la Generalitat de Catalunya y cuenta con la colaboración de la Diputació de Barcelona.

Parc torreblanca CL 340, a la planta baixa del Consell Comarcal.

elbaixllobregat@oficinajove.cat

650931906

93 685 24 00 ext. 650

Lunes a viernes: de 9h a 14h

Lunes a miércoles: de 16h a 18h


Potser t’interessa

Quizás te interesa


Treball i formació

No saps quin camí escollir per al teu futur professional? Sabem que és difícil prendre una decisió. T’ajudem!

TREBALL

Ningú no ha dit que trobar feina sigui fàcil però conèixer-te, saber on buscar ofertes interessants, preparar un cv atractiu i fer una bona entrevista… ajuda! Podem orientar-te perquè no perdis la motivació!

GARANTIA JUVENIL

Posa’t en contacte amb nosaltres i t’informarem sobre la Garantia Juvenil i el que et pot oferir aquesta iniciativa europea adreçada a la reducció de l’atur juvenil.

FORMACIÓ

Al teu abast hi ha una oferta formativa àmplia i de diferent tipologia (educació formal, aprenentatge d’idiomes, formació a distància,…). No et perdis entre tantes opcions! T’oferim orientació per iniciar, ampliar o encaminar la teva formació, així com informació diversa sobre el món acadèmic i professional.

MOBILITAT INTERNACIONAL

T’has plantejat mai viure una experiència a l’estranger? Pràctiques en empreses, intercanvis, voluntariat,… El ventall d’opcions per bellugar-se per Europa et sorprendrà! Te’n podem informar i ajudar-te a preparar-te!

Eines per la recerca de feina

A què vols dedicar-te? Cada persona té unes aptituds i unes competències personals i professionals que la fan més apta per desenvolupar un tipus de feina o un altre. Per evitar esforços innecessaris i un munt de frustracions, t’aconsellem que, abans de prendre una decisió, facis un exercici d’autoconeixement i valoris les opcions que ofereix el mercat laboral. Si vols, podem parlar-ne!

 

Quan hagis triat el teu objectiu professional, potser et sorgiran dubtes…  Quin és el model de currículum més adequat? Quina ha de ser la seva extensió? Com es fa una carta de presentació? Què és la marca personal? Com afronto una entrevista de feina? Des de l’Oficina Jove et donem un cop de mà! T’ajudem a millorar el currículum, et facilitem informació sobre processos de selecció, canals de recerca de feina i treball a l’estranger. Contacta’ns!

Treball i formació: què t’ofereix el Consell Comarcal del Baix Llobregat?

El Consell Comarcal del Baix Llobregat té en marxa alguns programes específics per fomentar l’ocupabilitat i la formació entre les persones joves:

 

  • «Jove, al Baix tu decideixes!», adreçat a les persones joves (18 a 29 anys) que es troben en situació d’atur i que no formen part dels sistemes d’educació i formació. Ofereix itineraris d’orientació i acompanyament a la inserció complementats amb una acció formativa que aconsegueixi millorar l’ocupabilitat i donar resposta a les necessitats i motivacions de les persones joves.

 

Si vols saber-ne més, posa’t en contacte amb nosaltres!

On cercar feina?

És possible que tinguis totes les eines de recerca de feina actualitzades i que no sàpigues exactament com utilitzar-les. Els canals digitals han ampliat el camp d’oportunitats per a la recerca de feina. Moltes empreses fan servir les borses de treball en línia per publicar les seves vacants, per això és important que les identifiquis i que les consultis regularment. No deixis escapar cap oportunitat!

Acredita’t

Aquest procediment d’avaluació i acreditació de competències permet aconseguir una acreditació oficial de l’experiència professional.

El Consell Comarcal del Baix Llobregat és un Punt d’informació i Orientació del Procediment d’acreditació, Acredita’t, que informa, orienta i assessora les persones interessades sobre el funcionament del procediment, en què consisteix, com accedir-hi, així com dóna suport per a la formalització de la sol·licitud de preinscripció i en la preparació del dossier de competències.

Pots accedir al servei de diferents maneres:

 

  • Telemàticament: Consultes a través del correu electrònic acreditat@elbaixllobregat.cat, adjuntant en el correu el formulari que cal descarregar, emplenar i lliurar.
  • Presencialment (cal sol·licitar cita prèvia): Emplenar i presentar el formulari, a la seu del Consell Comarcal del Baix Llobregat per tal de concertar dia i hora.

Autoocupació i emprenedoria

Vols crear el teu propi lloc de treball? Hauràs sentit nomenar l’emprenedoria. La clau està en innovar, desenvolupar productes o serveis que ningú ofereixi o instal·lar-los en llocs on aquests encara no han arribat. Per descomptat, no cal que ho facis en solitari! Pots engegar un projecte amb altres persones. De fet, et pot ser útil associar-te amb algú que complementi el teu perfil amb coneixements i experiència en l’àmbit que t’interessa.

  • Si vols engegar el teu projecte, t’escoltem i t’oferim informació per cercar el suport tècnic que necessites per fer-ho!
  • Que vols emprendre en l’àmbit de l’economia social i solidària? No oblidis contactar amb l’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat!

Formació i orientació acadèmica

Avui la formació és imprescindible per competir al mercat laboral. Potser tens dubtes sobre què estudiar o bé ho tens claríssim però desconeixes l’oferta existent… no t’atabalis! T’oferim informació, orientació i assessorament sobre estudis, beques, idiomes, … per fer més fàcil i segura l’elecció del teu futur acadèmic i professional. Busquem allò que s’ajusta millor als teus interessos? Contacta amb nosaltres!

Aules d’estudi

Necessites un espai per estudiar tranquil·lament? Heu de fer un treball en grup i no sabeu on anar? Molts equipaments juvenils de la comarca cedeixen gratuïtament aules d’estudi pensades per això! Pots trobar-ne als Punts d’Informació Juvenil d’Abrera, Castelldefels, Cornellà, El Papiol, El Prat, Esplugues, Gavà, La Palma de Cervelló, Martorell, Molins de Rei, Pallejà, Sant Boi, Sant Climent, Sant Esteve Sesrovires, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló, Torrelles de Llobregat, Vallirana i Viladecans.

 

A més, alguns municipis habiliten espais i equipaments concrets (o bé amplien l’horari d’obertura dels que ja existeixen) en època d’avaluacions per facilitar la preparació dels exàmens.

 

Utilitza els recursos que tens a l’abast, no tens excusa!

Pràctiques

Les pràctiques laborals són una bona opció per consolidar aprenentatges i dotar de valor afegit qualsevol currículum. A més, ofereixen un primer contacte amb l’àmbit de treball en el qual es vol treballar. L’experiència laboral, avui, és un plus! Et podem facilitar informació sobre les opcions existents perquè en coneguis més detalls.

Idiomes

Les Escoles Oficials d’Idiomes són centres públics d’ensenyament d’idiomes moderns a adults, a nivell no universitari. Sabies que al Baix Llobregat pots trobar-hi cinc centres? Consulta l’oferta d’idiomes que hi pots aprendre!

Educació en el lleure

L’Educació en el lleure és un conjunt d’activitats i experiències que es realitzen en el temps lliure d’infants i joves amb una intencionalitat pedagògica fora de l’escola i de l’àmbit familiar, que els ajuden a adquirir competències i habilitats socials.

 

El Curs de monitor/a d’activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil és la formació que prepara l’alumnat per intervenir de manera educativa en activitats de lleure infantil i juvenil, i que el capacita per organitzar, dinamitzar i avaluar activitats en el marc de la programació general d’una organització.

El Curs de director/a d’activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil és la formació que prepara l’alumnat per intervenir en tasques de coordinació d’equips en activitats de lleure infantil i juvenil, i que el capacita per planificar, organitzar, gestionar, dinamitzar i avaluar projectes de lleure educatiu en tots els seus aspectes, i a representar-los internament i externament assumint la creació, el control i la dinamització dels equips de monitors/es.

La possessió d’aquests diplomes autoritza a exercir la funció corresponent: Monitor/a i/o director/a en colònies, campaments, rutes, camps de treball, etc.

T’informem del calendari de cursos d’activitats d’educació en el lleure al Baix Llobregat. Consulta’ns!

 

Dates Horari Modalitat Escola Lloc de realització Més informació
Del 01/07/2019 al 17/07/2019 De dilluns a divendres de10h a 14h i de 15h a 19h (el 17 de juliol de 10h a 14h) Semi-presencial Escola Lliure El Sol Espai Jove La Capella (Sant Vicenç dels Horts)

Escola Lliure El Sol

Del 10/07/2019 al 26/07/2019

De dilluns a divendres de 9h a 13h i de 14h a 18h (dia 10 de juliol de 14h a 18h)

Semi-presencial

Educa. Escola de Professions Educatives Socials i Culturals

Escola Palau (Sant Andreu de la Barca)

Escola Educa

Garantia Juvenil

Què és la Garantia Juvenil?

 

Saps què és la Garantia Juvenil i què pot oferir-te? Es tracta d’una iniciativa europea que té l’objectiu de reduir l’atur juvenil.

 

En aquest document de síntesi hi trobaràs els requisits que cal complir per a inscriure-s’hi, quin procediment s’ha de seguir per fer-ho i algunes recomanacions.

 

De totes maneres, si tens dubtes o vols més informació, contacta’ns. Pel teu futur laboral i professional, és una oportunitat que no pots deixar escapar!

Referent d’Ocupació Juvenil

 

En el marc de la Garantia Juvenil, des del mes de gener, al Baix Llobregat es dóna continuïtat al treball de la xarxa d’impulsors/es a través del nou programa «Referent d’Ocupació Juvenil», que té com a objectiu principal facilitar i acompanyar la transició de les persones joves (16 a 29 anys) des del sistema educatiu al sistema laboral i/o ocupacional, mitjançant la coordinació amb els diferents agents del territori que treballen amb les persones joves.

Programes

 

Sota el paraigües de la Garantia Juvenil existeixen diferents programes, els quals focalitzen en l’àmbit del treball, la formació, l’emprenedoria o la mobilitat internacional (o en més d’una dimensió alhora).

En aquest enllaç trobaràs un mapa dinàmic, que et permetrà conèixer quins programes hi ha actualment en marxa més a prop teu. A continuació, te’n fem cinc cèntims:

  • Joves en pràctiques: Contractació laboral en pràctiques de persones joves amb formació, per millorar la seva ocupabilitat amb l’adquisició de les aptituds i les competències derivades de la pràctica laboral.
  • Noves oportunitats: Acompanyament adreçat a persones joves que no compten amb cap titulació per a construir el projecte professional propi d’una manera diferent, amb itineraris flexibles a mig i llarg termini.
  • Programes singulars: Ofereixen formació especialitzada per a treballar en sectors laborals concrets, suport a l’emprenedoria o mobilitat internacional.
  • Ajuts per a persones emprenedores i treballadors autònoms: Convocatòria d’ajuts econòmics per afavorir l’autoocupació de persones joves que estiguin inscrites a la Garantia Juvenil.
  • TLN Mobilicat. És un programa de mobilitat internacional que facilita la inserció laboral estable de persones joves mitjançant la millora del perfil professional i de les competències personals claus. Es realitzen períodes de pràctiques formatives en empreses públiques i privades d’estats membre de la Unió Europea.

Mobilitat internacional

L’experiència internacional és una oportunitat d’enriquiment personal que val la pena valorar!

 

Hi ha múltiples maneres de protagonitzar una experiència internacional: treballant, estudiant, col·laborant en un projecte de voluntariat, aprenent un altre idioma, realitzant un intercanvi,… Que t’atrau la idea? Doncs parlem-ne! Et facilitem informació i t’ajudem a preparar-te.

 

A més, el Servei Comarcal de Joventut del Baix Llobregat compta amb un projecte d’Assessoria de Mobilitat per a joves amb un model de gestió mancomunat. A Castelldefels, Cornellà, El Prat, Esplugues, Gavà, Molins de Rei, Sant Boi, Sant Joan Despí, Sant Vicenç dels Horts i Viladecans podràs trobar aquest servei d’assessorament especialitzat i gratuït, que orienta i acompanya les persones joves de la comarca que volen marxar a l’estranger. A Sant Just Desvern també hi podràs trobar un servei especialitzat que et donarà suport si vols fer les maletes!

 

Posa’t en contacte amb nosaltres per saber-ne més detalls!

contacta-1

Visita’ns a l’ Oficina Jove del Baix Llobregat:

 

Parc torreblanca CL 340, a la planta baixa del Consell Comarcal.

elbaixllobregat@oficinajove.cat

650931906

93 685 24 00 ext. 650

Dilluns a divendres: de 9h a 14h

Dilluns i dimecres: de 16h a 18h

Contacta!

Protecció de dades.
Responsable: CONSELL COMARCAL DEL BAIX LLOBREGAT.
Finalitat del tractament: Complir amb la nostra gestió administrativa en l'exercici de les nostres funcions i competències.
Conservació de les dades: Les seves dades es conservaran d’acord amb els terminis establerts al marc normatiu regulador dels nostres serveis i en la normativa d’arxius aplicable. El Responsable, certifica haver implementat les mesures tècniques i organitzatives recollides al Reglament (UE) 2016/679, per tal de garantir la seguretat i integritat de les dades de caràcter personal incloses als fitxers i evitar la seva alteració, pèrdua i tractament o accés no autoritzats.
Drets: En qualsevol moment, vostè pot exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició, limitació del tractament de les seves dades, o exercir el dret a la portabilitat de les mateixes. Tot això, mitjançant escrit, acompanyat de còpia de document oficial que l’identifiqui, adreçat al responsable o al delegat de protecció de dades al correu electrònic lopd@microlabhard.es. En cas de disconformitat amb el tractament, també té el dret de presentar una reclamació davant l’autoritat catalana de protecció de dades.
Destinataris: Entitats de l’àmbit públic o privat en cas que resulti totalment necessari per a la correcta resolució de la seva consulta. Sempre que existeixi obligació legal.