L’Oficina Jove del Baix Llobregat és un equipament públic d’informació, orientació i assessorament gratuït i generalista on les persones joves de la comarca poden adreçar-se per resoldre dubtes, fer consultes i/o demanar més informació en relació a diversos àmbits (treball, formació, salut, relacions afectives, cultura, habitatge, entre d’altres).

A més, esdevé un punt de suport al conjunt de la xarxa d’emancipació de la comarca, treballant-hi col·laborativament i canalitzant les seves necessitats i propostes. L’Oficina Jove del Baix Llobregat està gestionada per la Generalitat de Catalunya i compta amb la col·laboració del Servei Comarcal de Joventut i la Diputació de Barcelona.

Parc torreblanca CL 340, a la planta baixa del Consell Comarcal.

elbaixllobregat@oficinajove.cat

650931906

93 685 24 00 ext. 650

Dilluns a divendres: de 9h a 14h

Dilluns i dimecres: de 16h a 18h


Potser t’interessa


Oficina Jove del Baix Llobregat

Èxit d’assistència a la 16a edició de la Jornada Comarcal de Joventut sobre participació juvenil

El dijous 30 de maig es va celebrar la 16a Jornada Comarcal de Joventut del Baix Llobregat al Centre de Recursos per a Joves Can Xic de Viladecans. Sota el títol “La joventut al centre de la participació: de receptora passiva a protagonista activa”, la jornada va omplir l’aforament disponible comptant amb més d’un centenar d’assistents i amb persones que van haver de quedar en llista d’espera, aspectes que reflecteixen l’enorme interès que genera aquesta qüestió i la necessitat de trobar espais on poder compartir experiències i coneixements per abordar-la.

 

Així, l’objectiu principal de l’acte va ser promoure un model de participació activa de les persones joves, convidar a la reflexió i donar a conèixer experiències de projectes d’èxit que posen les persones joves al centre com a protagonistes actives en l’abordatge de reptes socials i comunitaris, en detriment del paper de receptores passives que moltes vegades han tingut i tenen en les polítiques de joventut.

 

L’esdeveniment, organitzat amb la col·laboració i el suport de l’Ajuntament de Viladecans, va arrencar amb l’habitual benvinguda institucional. Durant la primera part de la jornada es va comptar amb la ponència de la Dra. Mariona Ferrer Fons, que va parlar sobre com garantir la diversitat i la qualitat democràtica dels processos participatius. En la segona part, formada per dues taules d’experiències, es van explorar polítiques actives i accions concretes que fomenten la participació juvenil, a través d’iniciatives locals i projectes inspiradors que van posar de manifest com la veu, les idees i l’energia de les persones joves són essencials per construir una societat més justa i inclusiva, posant èmfasi en la necessitat de proporcionar als joves i les joves les eines i els espais necessaris per desenvolupar el seu potencial i contribuir activament al progrés de la societat.

 

A la pausa de l’acte es va gaudir de l’actuació musical en directe del jove talent torrellenc Martí Escobedo Faundez, memebre del grup “Rumba que derrumba”.

 

Les persones que van participar van tenir l’oportunitat d’aprendre, debatre i inspirar-se, doncs, gràcies a les aportacions de la Dra. Ferrer Fons i també de l’Ajuntament de Viladecans, de l’Ajuntament de Sant Just Desvern, de l’Ajuntament de Gavà, de la Fundació Marianao, de l’Associació Cultural Llobregat Block Party i de la cooperativa CàmeresiAcció. El conseller comarcal de Joventut, Víctor Flores, va concloure la jornada amb un missatge d’agraïment per la participació i el compromís de totes les persones assistents, destacant la importància de continuar treballant conjuntament per fomentar la participació activa de les persones joves.

 

En aquest enllaç es pot accedir a recursos específics vinculats a la XVI Jornada comarcal de joventut del Baix Llobregat.

Sense comentaris

Post a Comment