L’Oficina Jove del Baix Llobregat és un equipament públic d’informació, orientació i assessorament gratuït i generalista on les persones joves de la comarca poden adreçar-se per resoldre dubtes, fer consultes i/o demanar més informació en relació a diversos àmbits (treball, formació, salut, relacions afectives, cultura, habitatge, entre d’altres).

A més, esdevé un punt de suport al conjunt de la xarxa d’emancipació de la comarca, treballant-hi col·laborativament i canalitzant les seves necessitats i propostes. L’Oficina Jove del Baix Llobregat està gestionada pel Servei Comarcal de Joventut i la Generalitat de Catalunya i compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

Parc torreblanca CL 340, a la planta baixa del Consell Comarcal.

elbaixllobregat@oficinajove.cat

650931906

93 685 24 00 ext. 650

Dilluns a divendres: de 9h a 14h

Dilluns i dimecres: de 16h a 18h

La Oficina Jove del Baix Llobregat es un equipamiento público de información, orientación y asesoramiento gratuito y generalista donde las personas jóvenes de la comarca pueden dirigirse para resolver dudas, hacer consultas y/o solicitar más información en relación a diversos ámbitos (trabajo, formación, salud, relaciones afectivas, cultura, vivienda, entre otros).

 

Además, es un punto de apoyo al conjunto de la red de emancipación de la comarca, trabajando de forma colaborativa con ella y canalizando sus necesidades y propuestas. La Oficina Jove del Baix Llobregat está gestionada por el Servei Comarcal de Joventut y la Generalitat de Catalunya y cuenta con la colaboración de la Diputació de Barcelona.

Parc torreblanca CL 340, a la planta baixa del Consell Comarcal.

elbaixllobregat@oficinajove.cat

650931906

93 685 24 00 ext. 650

Lunes a viernes: de 9h a 14h

Lunes a miércoles: de 16h a 18h


Potser t’interessa

Quizás te interesa


Relacions personals, salut i sexualitat

La joventut és una etapa amb moltes iniciacions i pràctiques que afecten la salut (física i mental). Per això, t’animem que siguis responsable i que demanis tota la informació que et calgui perquè visquis plenament i de manera segura la teva joventut!

De vegades les relacions són complicades i determinades situacions ens generen dubtes i, fins i tot, malestar. Deixa de fer el ronso i demana tota la informació que creguis que et fa falta per afrontar el dia a dia amb més seguretat! A l’Oficina Jove et donarem suport en àmbits del teu interès i, a més, si tens una problemàtica concreta, et podem derivar als serveis especialitzats més propers.

Si tens entre 12 i 29 anys, compta amb nosaltres per resoldre dubtes vinculats a les relacions personals, la salut i la sexualitat. Ep! Preservant el teu anonimat i de manera confidencial, per descomptat!

Plantar cara a les violències

Les violències prenen moltes formes, s’estenen per diferents canals i tenen diversos detonants. El masclisme, l’homofòbia, la xenofòbia, la LGBTIfòbia, etc. són una xacra social de les quals no podem ser còmplices. Per això, t’oferim recursos per detectar les violències, combatre-les sempre que puguis i denunciar-les quan calgui.

 

Si pateixes algun tipus de violència, has de saber que existeix una àmplia xarxa de recursos dissenyada per donar-te suport i ajudar-te a superar la situació. No estàs sol/a!

 

Algú del teu entorn està sofrint una situació de violència? Creus que podria estar en perill de patir-ne? En parlem i busquem recursos que puguin ser d’utilitat? Ficar-se en la vida dels altres és una opció vàlida quan creiem que una persona que apreciem està patint.

 

Posa’t en contacte amb nosaltres i plantem cara a les violències!

 

Si vols navegar per la xarxa per buscar informació, serveis i/o altres recursos que treballin en aquestes qüestions, aquí et proposem per on pots començar:

Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal

Els SIAD són serveis gratuïts i confidencials centrats en l’exercici dels drets de les dones en tots els àmbits relacionats amb la seva vida laboral, social, personal i familiar. El SIAD Baix Llobregat és un servei, doncs, adreçat a totes les dones dels municipis de la comarca que no tenen SIAD local; específicament als municipis de menys 20.000 habitants.

 

Ofereix atenció psicològica, assessorament jurídic i espais de trobada.

  • Punts d’atenció

Consell Comarcal del Baix Llobregat. Parc Torreblanca, s/n 08980 Sant Feliu de Llobregat

Hotel d’Entitats. Pl. de les Escoles, s/n 08630 Abrera

Àrea d’Igualtat. Pl. Sant Antoni, s/n (mòduls) 08757 Corbera de Llobregat

 

  • Més informació

Telèfon: 93 557 24 20

Correu electrònic: siad@elbaixllobregat.cat

Díptic informatiu SIAD Baix Llobregat

Servei d’Atenció Integral (SAI) Baix Llobregat

El SAI Baix Llobregat és un servei adreçat principalment a les persones LGBTI dels municipis de menys de 20.000 habitants de la comarca. S’hi poden adreçar qüestions sobre diversitat sexual, orientació sexual i identitat o expressió de gènere.

 

Ofereix una atenció integral a les persones LGBTI de la comarca, acompanyant-les i orientat-les en els procediments específics per formalitzar incidències i presentar denúncies per discriminació per raó d’orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere i per realitzar determinats tràmits. També facilita informació i recursos per a persones LGBTI sobre materials i webs que poden ser del seu interès.

  • Per accedir al servei pots adreçar-te directament al servei

Adreça electrònica: sai@elbaixllobregat.cat

Telèfon. 936 852 400 ; Extensió 631

Consell Comarcal del Baix Llobregat: Parc de Torreblanca, s/n. Sant Feliu de Llobregat

Sexualitat

A l’adolescència acostuma a aparèixer el desig de compartir, d’experimentar la sexualitat pròpia amb un mateix i amb els altres, però també, els dubtes i les pors davant del que és desconegut… Fa mal la primera vegada? Què és el petting? Tens un retard en la regla? Què són les malalties de transmissió sexual? Quins mètodes anticonceptius existeixen? Té conseqüències masturbar-se sovint?

 

Consulta’ns tot allò que et balli pel cap, et respondrem en un entorn segur i lliure de prejudicis!

 

Et pot interessar fer un cop d’ull a aquestes pàgines web:

Trastorns alimentaris

La pressió social i dels mitjans poden detonar trastorns alimentaris que indueixin a aprimar-se i/o muscular-se, arribant a pensar que una estètica determinada porta a la felicitat i l’èxit.

Has sentit parlar de l’anorèxia, l’obesitat, la vigorèxia, l’ortorèxia o la bulímia? Saps com aquests trastorns afecten la salut física i emocional de les persones que les pateixen? Poden superar-se?

 

T’orientem per resoldre aquests i altres dubtes i t’acompanyem en la recerca de suport especialitzat (serveis públics, entitats, telèfons de suport, …) per afrontar aquestes situacions.

 

Si vols comptar amb alguns recursos i consells sobre com seguir una alimentació saludable… Et recomanem  el web Cuina sense pares. Aquesta pàgina recull propostes de menús setmanals de diferents plats per dinar i sopar, amb receptes fàcils, ràpides, saludables i econòmiques!

Drogues i addiccions

Segur que saps què són les drogues. Hauràs sentit parlar dels seus efectes. És possible que te n’hagin ofert algun cop. Fins i tot, pot ser que n’hagis provat alguna vegada. Saber-ne més, però, et donarà eines per decidir millor com vols cuidar-te i on cercar suport si tu o algú del teu entorn té cap problema.

 

T’animem que visquis la teva joventut plenament, sense additius! Per això, si vols ampliar la informació de què disposes, et recomanem alguns enllaços:

  • La Clara. Alcohol, porros, psicofàrmacs, speed,… informació concisa i entenedora sobre drogues i els seus efectes.
  • ¡Tu punto! Informació i resolució de dubtes sobre drogues i conductes de risc.
  • Les dunes de Castelldefels. S’adreça a les persones joves, promovent la seva salut en la temàtica del consum d’alcohol, altres drogues i comportaments de risc.
  • Som.nit (majors de 18 anys). Creu Roja. Informació, prevenció i reducció de riscs associats al consum de drogues.
  • Servei d’Orientació sobre Drogoependències.

Cabalbaix

Per donar resposta al fenomen de les drogodependències, fa uns anys va néixer Cabalbaix. Aquest Pla actua a Abrera, Esparreguera, Olesa de Montserrat i Sant Esteve Sesrovires, oferint accions específiques de prevenció sobre drogues i socioaddiccions en diferents àmbits i per a públics diversos. També ofereix atenció personalitzada a través del seu servei d’assessorament, a les persones d’aquestes quatre poblacions.

 

Així doncs, si ets d’Abrera, Esparreguera, Olesa de Montserrat o Sant Esteve Sesrovires, pots accedir al servei d’assessorament de manera directa trucant al telèfon 653 45 45 00 o per correu electrònic, escrivint a cabalbaix@cabalbaix.org. També pots fer-ho a través de diferents departaments dels ajuntaments (Joventut, Serveis Socials, etc).”

Hàbits ciber-saludables

Quins són els teus hàbits de seguretat a la xarxa? La revolució digital ha transformat molts aspectes de la nostra vida quotidiana. A l’Oficina Jove podem donar-te alguns consells i compartir amb tu algunes normes bàsiques sobre ciberseguretat. Volem contribuir perquè la xarxa sigui un espai de relació segur, de respecte i de convivència.

 

Pots trobar informació sobre com protegir-te a la xarxa visitant la pàgina web Internet Segura.

contacta-1

Visita’ns a l’ Oficina Jove del Baix Llobregat:

 

Parc torreblanca CL 340, a la planta baixa del Consell Comarcal.

elbaixllobregat@oficinajove.cat

650931906

93 685 24 00 ext. 650

Dilluns a divendres: de 9h a 14h

Dilluns i dimecres: de 16h a 18h

Contacta!

Protecció de dades.
Responsable: CONSELL COMARCAL DEL BAIX LLOBREGAT.
Finalitat del tractament: Complir amb la nostra gestió administrativa en l'exercici de les nostres funcions i competències.
Conservació de les dades: Les seves dades es conservaran d’acord amb els terminis establerts al marc normatiu regulador dels nostres serveis i en la normativa d’arxius aplicable. El Responsable, certifica haver implementat les mesures tècniques i organitzatives recollides al Reglament (UE) 2016/679, per tal de garantir la seguretat i integritat de les dades de caràcter personal incloses als fitxers i evitar la seva alteració, pèrdua i tractament o accés no autoritzats.
Drets: En qualsevol moment, vostè pot exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició, limitació del tractament de les seves dades, o exercir el dret a la portabilitat de les mateixes. Tot això, mitjançant escrit, acompanyat de còpia de document oficial que l’identifiqui, adreçat al responsable o al delegat de protecció de dades al correu electrònic lopd@microlabhard.es. En cas de disconformitat amb el tractament, també té el dret de presentar una reclamació davant l’autoritat catalana de protecció de dades.
Destinataris: Entitats de l’àmbit públic o privat en cas que resulti totalment necessari per a la correcta resolució de la seva consulta. Sempre que existeixi obligació legal.