L’Oficina Jove del Baix Llobregat és un equipament públic d’informació, orientació i assessorament gratuït i generalista on les persones joves de la comarca poden adreçar-se per resoldre dubtes, fer consultes i/o demanar més informació en relació a diversos àmbits (treball, formació, salut, relacions afectives, cultura, habitatge, entre d’altres).

A més, esdevé un punt de suport al conjunt de la xarxa d’emancipació de la comarca, treballant-hi col·laborativament i canalitzant les seves necessitats i propostes. L’Oficina Jove del Baix Llobregat està gestionada per la Generalitat de Catalunya i compta amb la col·laboració del Servei Comarcal de Joventut i la Diputació de Barcelona.

Parc torreblanca CL 340, a la planta baixa del Consell Comarcal.

elbaixllobregat@oficinajove.cat

650931906

93 685 24 00 ext. 650

Dilluns a divendres: de 9h a 14h

Dilluns i dimecres: de 16h a 18h


Potser t’interessa


Oficina Jove del Baix Llobregat

La Jornada Comarcal de Joventut tanca amb èxit la seva 15a edició, amb més d’un centenar d’assistents

El passat dijous 8 de juny l’auditori del Molí dels Frares de Sant Vicenç dels Horts va acollir la 15a Jornada Comarcal de Joventut, que enguany va abordar la temàtica “Joves i Salut Mental: com promou la comunitat el benestar de les persones joves?”. L’esdeveniment, organitzat pel Servei Comarcal de Joventut en col·laboració amb l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, va concentrar més d’un centenar de participants, el que va fer que l’aforament de l’auditori del recinte s’omplís al complet.

L’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Miguel Comino, la directora general de l’Agència Catalana de la Joventut, Laia Girós, el Diputat delegat de Joventut, Javier Silva, i la presidenta del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Eva M. Martínez, van donar el tret de sortida a la jornada. Posteriorment, la jornada va comptar amb la ponència inaugural a càrrec de Roger Ballescà, Coordinador de l’Àrea de Salunt Mental Infantil i Juvenil de l’Hospital Sagrat Cor de Martorell, titulada “Salut mental juvenil i comunitat: reptes, riscos i oportunitats”, en la qual va parlar del paper de la comunitat que, juntament amb la família i l’entorn educatiu/laboral, son els grans agents reguladors dels malestars emocionals, alhora que en poden ser també grans protectors.  La seva intervenció va posar de manifest la importància i la necessitat de desplegar mesures i estratègies per promoure el benestar emocional dels més joves des d’aquesta mirada de l’àmbit públic i comunitari.

A més de la ponència, es van presentar dues taules d’experiències: la primera, “Experiències dels ens locals en el desplegament de recursos per a l’abordatge de la salut mental juvenil” en la qual van participar tres ajuntaments de la comarca (El Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat i Molins de Rei) i la segona, “Exemples de programes i serveis adreçats a la promoció del benestar emocional” on van presentar els seus projectes i serveis diverses entitats d’arreu del territori. Cadascuna de les taules va ser conduïda per una tècnica representant dels dos nuclis del programa Ocell de Foc al Baix Llobregat, Fanal del Baix i Joves Baix Llobregat. Així, al llarg del matí els assistents van tenir l’oportunitat de conèixer de primera mà recursos, reptes i oportunitats relacionats amb la promoció de la salut mental entre les persones joves, així com de compartir bones pràctiques i establir xarxes de col·laboració per millorar les estratègies existents.

D’altra banda, també es va comptar amb l’actuació de La Helen, una jove artista emergent de Sant Vicenç dels Horts, que va amenitzar la tornada de la pausa de l’esmorzar amb les seves cançons.

La Jornada Comarcal de Joventut es consolida any rere any com un esdeveniment enriquidor i d’interès per a la comunitat de professionals de l’àmbit de la joventut.  L’objectiu de la jornada es fer possible un espai de reflexió i d’intercanvi d’experiències per abordar les necessitats específiques de les persones joves, en aquest cas, en relació amb la seva salut mental i el benestar emocional. Amb aquesta iniciativa es busca generar un impacte positiu en les polítiques i accions destinades a millorar la salut mental de les persones joves, amb la finalitat de promoure una societat més saludable i que contribueixin al benestar emocional de tothom.

Sense comentaris

Post a Comment