L’Oficina Jove del Baix Llobregat és un equipament públic d’informació, orientació i assessorament gratuït i generalista on les persones joves de la comarca poden adreçar-se per resoldre dubtes, fer consultes i/o demanar més informació en relació a diversos àmbits (treball, formació, salut, relacions afectives, cultura, habitatge, entre d’altres).

A més, esdevé un punt de suport al conjunt de la xarxa d’emancipació de la comarca, treballant-hi col·laborativament i canalitzant les seves necessitats i propostes. L’Oficina Jove del Baix Llobregat està gestionada per la Generalitat de Catalunya i compta amb la col·laboració del Servei Comarcal de Joventut i la Diputació de Barcelona.

Parc torreblanca CL 340, a la planta baixa del Consell Comarcal.

elbaixllobregat@oficinajove.cat

650931906

93 685 24 00 ext. 650

Dilluns a divendres: de 9h a 14h

Dilluns i dimecres: de 16h a 18h


Potser t’interessa


Cultura i participació

Segur que durant la setmana tens moments lliures que omples practicant les teves aficions. Si encara et queda alguna hora disponible o busques noves formes de gaudir del teu temps d’oci, aquí tens algunes opcions!

Participació

La participació és una manera de relacionar-se amb l’entorn que es basa en valors pro-socials com la solidaritat, la cooperació o el compromís. Al teu voltant hi ha moltes persones joves amb ganes d’actuar per a uns objectius comuns. Hi ha alguna qüestió per la qual pensis que val la pena prendre partit? Pots localitzar entitats juvenils del territori amb l’ajuda d’aquest cercador. Fes sentir la teva veu!

Solidaritat i voluntariat

Les fórmules de col·laboració també són múltiples: pots vincular-te a una entitat o projecte de manera estable o, si ho prefereixes, donar suport puntualment a campanyes temàtiques i accions solidàries concretes que siguin del teu interès. El mapa interactiu elaborat per la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social et permetrà trobar entitats amb què pots col·laborar segons el teu àmbit d’interès. Al Baix Llobregat n’hi més de 250!

 

Font: Generalitat de Catalunya.

Si necessites saber més, tant si ets una entitat o a títol personal, des de la Generalitat han preparat monografies de la Llei del voluntariat pas a pas, on trobaràs:

 

A més a més, les opcions de voluntariat no es limiten al territori més proper, pots emprendre accions solidàries a l’estranger! Si t’interessa conèixer quines oportunitats existeixen, consulta l’apartat sobre Mobilitat internacional. Sigui com sigui… activa’t!

Pren la iniciativa i organitza’t

Tot i que el teixit associatiu és extens, si no trobes l’entitat o projecte que et motiva realment, pots unir-te amb altres persones en grups no formals: col·lectius d’amics, veïns/es, estudiants… i participar i prendre part en la vida social del vostre barri, de la ciutat… sense constituir-vos formalment com a entitat.

 

Això no obstant, si sou com a mínim 3 persones, també podeu plantejar-vos formar una nova associació juvenil i continuar enriquint el moviment associatiu! No dubtis en demanar-nos més informació si la necessites!

Gaudeix del Baix

Ja coneixes el patrimoni natural i cultural del Baix Llobregat? És una comarca viva i dinàmica amb una oferta d’oci àmplia, per a tots els gustos.

A la pàgina web del Consorci de Turisme del Baix Llobregat hi trobaràs tota la informació que et cal per gaudir arreu del territori, entre d’altres:

 

Descobreix el què t’ofereix la teva comarca!

 

 

 

 

Instal·lacions juvenils

El Baix Llobregat disposa de 10 allotjaments juvenils: 5 albergs, 4 cases de colònies i una aula de natura.

La pàgina web del Consell Comarcal permet consultar quins són aquests equipaments i les seves característiques, de manera que se’n poden conèixer més detalls i valorar si s’ajusten a les necessitats de la/s persona/es interessada/es.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

contacta-1

Visita’ns a l’ Oficina Jove del Baix Llobregat:

 

Parc torreblanca CL 340, a la planta baixa del Consell Comarcal.

elbaixllobregat@oficinajove.cat

650931906

93 685 24 00 ext. 650

Dilluns a divendres: de 9h a 14h

Contacta!

  Protecció de dades.
  Responsable: CONSELL COMARCAL DEL BAIX LLOBREGAT.
  Finalitat del tractament: Complir amb la nostra gestió administrativa en l'exercici de les nostres funcions i competències.
  Conservació de les dades: Les seves dades es conservaran d’acord amb els terminis establerts al marc normatiu regulador dels nostres serveis i en la normativa d’arxius aplicable. El Responsable, certifica haver implementat les mesures tècniques i organitzatives recollides al Reglament (UE) 2016/679, per tal de garantir la seguretat i integritat de les dades de caràcter personal incloses als fitxers i evitar la seva alteració, pèrdua i tractament o accés no autoritzats.
  Drets: En qualsevol moment, vostè pot exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició, limitació del tractament de les seves dades, o exercir el dret a la portabilitat de les mateixes. Tot això, mitjançant escrit, acompanyat de còpia de document oficial que l’identifiqui, adreçat al responsable o al delegat de protecció de dades al correu electrònic dpd@elbaixllobregat.cat. En cas de disconformitat amb el tractament, també té el dret de presentar una reclamació davant l’autoritat catalana de protecció de dades.
  Destinataris: Entitats de l’àmbit públic o privat en cas que resulti totalment necessari per a la correcta resolució de la seva consulta. Sempre que existeixi obligació legal.