L’Oficina Jove del Baix Llobregat és un equipament públic d’informació, orientació i assessorament gratuït i generalista on les persones joves de la comarca poden adreçar-se per resoldre dubtes, fer consultes i/o demanar més informació en relació a diversos àmbits (treball, formació, salut, relacions afectives, cultura, habitatge, entre d’altres).

A més, esdevé un punt de suport al conjunt de la xarxa d’emancipació de la comarca, treballant-hi col·laborativament i canalitzant les seves necessitats i propostes. L’Oficina Jove del Baix Llobregat està gestionada per la Generalitat de Catalunya i compta amb la col·laboració del Servei Comarcal de Joventut i la Diputació de Barcelona.

Parc torreblanca CL 340, a la planta baixa del Consell Comarcal.

elbaixllobregat@oficinajove.cat

650931906

93 685 24 00 ext. 650

Dilluns a divendres: de 9h a 14h

Dilluns i dimecres: de 16h a 18h


Potser t’interessa


Oficina Jove del Baix Llobregat

Des de l’Oficina Jove i el Servei Comarcal de Joventut es presenta la campanya del 25N, “Talla Ja! amb les violències masclistes 2023”

El passat dilluns 20 de novembre el conseller de Joventut, Víctor Flores, juntament amb l’equip de joventut van presentar la campanya “Talla Ja! amb les violències masclistes” 2023, que té com a objectiu visibilitzar, sensibilitzar i conscienciar la població jove sobre la prevalença de les violències masclistes, facilitant eines perquè les puguin prevenir, identificar i denunciar.

L’objectiu final de la campanya és sumar complicitats en la construcció d’una resposta col·lectiva, comunitària, feminista i transformadora que erradiqui les violències masclistes entre la població adolescent i jove.

El conseller ha detallat que l’edició 2023 s’ha dissenyat considerant les aportacions i suggeriments recollits des dels mateixos serveis locals de joventut de la comarca i el Consell de Dones del Baix Llobregat. “El disseny de la campanya cerca fórmules visualment atractives i de llenguatge proper que ajudi a connectar amb la població juvenil” ha assenyalat.

Amb la finalitat de donar suport als punts d’informació juvenil de la comarca, es distribuiran fins a 200 jocs de cartes ‘Jo Mai Antimasclista’ a través dels quals, de manera dinàmica, es promou la detecció de conductes masclistes. A més, aquest joc ofereix l’oportunitat d’expressar opinions, judicis o experiències davant preguntes clau relacionades amb aquestes conductes.

El joc es pot ampliar mitjançant el model de targetes en blanc. Això permet la contribució directa del jovent a través d’experiències en primera persona.  També, es distribuiran xapes amb dissenys vinculats a la campanya, i es reforçarà la campanya a través de xarxes socials amb material audiovisual dissenyat expressament en el marc de l’acció.

Des del departament de Joventut i el departament de Feminisme del Consell Comarcal s’ha ofert una presentació dels materials i recursos de la campanya que ha inclòs una pràctica guiada del joc de cartes “Jo mai antimasclista” als i les dinamitzadores dels punts d’informació juvenil. Aquesta acció s’ha programat amb finalitat d’impulsar el joc des d’una perspectiva feminista i donar suport a l’execució d’activitats addicionals mitjançant diversos recursos pedagògics.

Sense comentaris

Post a Comment