L’Oficina Jove del Baix Llobregat és un equipament públic d’informació, orientació i assessorament gratuït i generalista on les persones joves de la comarca poden adreçar-se per resoldre dubtes, fer consultes i/o demanar més informació en relació a diversos àmbits (treball, formació, salut, relacions afectives, cultura, habitatge, entre d’altres).

A més, esdevé un punt de suport al conjunt de la xarxa d’emancipació de la comarca, treballant-hi col·laborativament i canalitzant les seves necessitats i propostes. L’Oficina Jove del Baix Llobregat està gestionada per la Generalitat de Catalunya i compta amb la col·laboració del Servei Comarcal de Joventut i la Diputació de Barcelona.

Parc torreblanca CL 340, a la planta baixa del Consell Comarcal.

elbaixllobregat@oficinajove.cat

650931906

93 685 24 00 ext. 650

Dilluns a divendres: de 9h a 14h

Dilluns i dimecres: de 16h a 18h


Potser t’interessa


Oficina Jove del Baix Llobregat

Fer front al suïcidi juvenil

A Catalunya hi ha un suïcidi juvenil cada 5 dies

El suïcidi és la primera causa de mort entre les persones joves d’entre 15 i 34 anys, fins i tot supera la mortalitat juvenil en accidents de trànsit, segons indiquen les dades del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Segons Jove.Cat més del 20% de les visites del jovent al metge són per ansietat o depressió, factors estretament lligats amb el suïcidi. A més, el passat mes de setembre l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques publicava que un 10% dels i les estudiants d’universitat tenia pensaments suïcides durant el primer any de carrera.
D’altra banda, els silencis mediàtics i els tabús al voltant del suïcidi i la salut mental no ajuden a crear una consciència social sobre la temàtica i provoquen una major soledat i aïllament en les persones afectades. Tal i com indica Obertament, més d’un 80% de les persones amb un problema de salut mental a Catalunya ha patit discriminació i estigma.

Aquest dimarts ha tingut lloc al Parlament de Catalunya una sessió monogràfica sobre la prevenció del suïcidi juvenil, en el marc de la Comissió de Polítiques de Joventut. La sessió, proposada pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), ha comptat amb la participació de diferents entitats especialitzades en suïcidi juvenil i salut mental, com Obertament, la Fundació Els Tres Turons o l’Associació de Supervivents Després del Suïcidi (DSAS), amb professionals de les Unitats de Prevenció del Suïcidi de l’Hospital de Sant Pau i de Sant Joan de Déu i amb diversos responsables del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Moltes d’elles, col·laboradores de la guia “Encarem el Suïcidi Juvenil”.

Al Baix Llobregat comptem amb una gran varietat de recursos i serveis de salut mental on demanar informació i assessorament.
No ho dubtis, trenquem amb l’estigma!

 

Sense comentaris

Post a Comment