L’Oficina Jove del Baix Llobregat és un equipament públic d’informació, orientació i assessorament gratuït i generalista on les persones joves de la comarca poden adreçar-se per resoldre dubtes, fer consultes i/o demanar més informació en relació a diversos àmbits (treball, formació, salut, relacions afectives, cultura, habitatge, entre d’altres).

A més, esdevé un punt de suport al conjunt de la xarxa d’emancipació de la comarca, treballant-hi col·laborativament i canalitzant les seves necessitats i propostes. L’Oficina Jove del Baix Llobregat està gestionada per la Generalitat de Catalunya i compta amb la col·laboració del Servei Comarcal de Joventut i la Diputació de Barcelona.

Parc torreblanca CL 340, a la planta baixa del Consell Comarcal.

elbaixllobregat@oficinajove.cat

650931906

93 685 24 00 ext. 650

Dilluns a divendres: de 9h a 14h

Dilluns i dimecres: de 16h a 18h


Potser t’interessa


Oficina Jove del Baix Llobregat

Plaer Sexual. Sexualitat Jove

MOU-TE PER PLAER! Què en sabem del plaer sexual?

“Mou-te per plaer” és una campanya informativa sobre SIDA i Malalties de transmissió sexual per fomentar l’ús del preservatiu, promoguda pel Servei Comarcal de Joventut i l’Oficina Jove d’Emancipació, entorn l’1 de desembre, Dia Mundial contra la SIDA.

Però, a banda d’informar-nos sobre els riscos que comporta les pràctiques sexuals, ¿què en sabem del plaer sexual? ¿Què coneixem del nostre cos?

 

En les relacions sexuals no existeix cap guió a seguir, experimentem en funció d’allò que volem que passi i es va decidint en cada moment. El plaer és una sensació, per tant, què és o no és plaent ho decidim cadascú de nosaltres en funció del que anem sentint.

 

Al nostre cos tenim zones erògenes amb moltes terminacions nervioses que, si són estimulades, poden oferir-nos moltes sensacions de plaer. Cadascú sent més o menys plaer en diferents zones erògenes, les més comuns són en el coll, els mugrons, l’annus, les orelles i les costelles. Els genitals també ho són però hi ha diferents zones més sensibles que d’altres.

 

En el cas que tinguis vulva, el clítoris és l’òrgan que proporciona més plaer, és la seva única funció! A vulva també es te sensibilitat en el tres primers centímetres de l’interior de la vagina, ja que està en contacte amb les ramificacions internes del clítoris. La resta de la vagina quasi no té sensibilitat!

 

En el cas de que tinguis penis, el gland és la part de major sensibilitat. La pell que recobreix els testicles és també una àrea sensible, per tant les carícies aquí poden ser molt plaents. La estimulació de la pròstata, un òrgan amb molta sensibilitat que està a l’interior del cos, pot produir molt plaer i es realitza estimulant l’anus. Es tracta d’introduir un dit a uns 7cm de l’anus i buscar la pròstata, que es troba a la paret on està la bufeta. Una altra zona de plaer comuna a tots els cossos és la part del perineu. L’estimulació es pot fer fent pressió amb dits, per exemple.

 

Però, no oblideu que el plaer no és només tocar una zona del cos sensible! El plaer és una sensació on també hi intervenen els sentits (tacte, oïda, olfacte, vista i gust), els desitjos, les fantasies, les emocions… I un òrgan molt important: el cervell, que és qui interpreta a cada moment si allò que estem experimentant ens agrada o no.

 

Si teniu dubtes en quant al plaer sexual, pràctiques sexuals, masturbació, etc. Ens podeu escriure i fer les consultes que necessiteu!

 

En aquí també deixem uns recursos que poden ser del vostre interès!

  • Programa pensat per informar, sensibilitzar i empoderar adolescents (i no tan adolescents) sobre la sexualitat: OH my goig
  • Servei d’atenció específica als adolescents i joves i sempre gratuït i confidencial: CJAS

 

Sense comentaris

Post a Comment