L’Oficina Jove del Baix Llobregat és un equipament públic d’informació, orientació i assessorament gratuït i generalista on les persones joves de la comarca poden adreçar-se per resoldre dubtes, fer consultes i/o demanar més informació en relació a diversos àmbits (treball, formació, salut, relacions afectives, cultura, habitatge, entre d’altres).

A més, esdevé un punt de suport al conjunt de la xarxa d’emancipació de la comarca, treballant-hi col·laborativament i canalitzant les seves necessitats i propostes. L’Oficina Jove del Baix Llobregat està gestionada per la Generalitat de Catalunya i compta amb la col·laboració del Servei Comarcal de Joventut i la Diputació de Barcelona.

Parc torreblanca CL 340, a la planta baixa del Consell Comarcal.

elbaixllobregat@oficinajove.cat

650931906

93 685 24 00 ext. 650

Dilluns a divendres: de 9h a 14h

Dilluns i dimecres: de 16h a 18h


Potser t’interessa


Oficina Jove del Baix Llobregat

Instagram contra els trastorns de la conducta alimentària

Joves afectats/des per TCAs (Trastorns de la Conducta Alimentària) creen un perfil a Instagram per difondre els seus missatges

 

Has sentit parlar de l’anorèxia, l’obesitat, la vigorèxia, l’ortorèxia o la bulímia? La pressió social i dels mitjans poden detonar trastorns alimentaris a través dels quals es pot arribar a pensar que una estètica determinada porta a la felicitat i a l’èxit. Aquests trastorns generen un enorme malestar emocional i posen en perill la vida de les persones que els pateixen. Alhora, afecten les relacions socials i els vincles amb l’entorn.

 

De ben segur, cada dia veus un munt d’anuncis i publicacions de persones amb un físic que et sembla “envejable” però… quin impacte tenen aquestes imatges entre nosaltres? Com poden afectar-nos?

 

Un grup de joves d’entre 9 i 17 anys, pacients de l’àrea de Salut Mental de l’Hospital Sant Joan de Déu, afectats per TCA van obrir fa un mes i mig un compte d’Instagram per ajudar a prevenir aquests tipus de trastorns. El seu perfil “@stoptca_sjd” vol fer d’altaveu per transmetre missatges positius sobre l’aspecte físic i l’autoestima. A més, vol ajudar a contrarestar els discursos que perpetuen el culte al cos i promoure la conscienciació, sobretot, d’altres persones joves.

 

Avui, ja tenen més de 1700 seguidors! Enhorabona!

Sense comentaris

Post a Comment