L’Oficina Jove del Baix Llobregat és un equipament públic d’informació, orientació i assessorament gratuït i generalista on les persones joves de la comarca poden adreçar-se per resoldre dubtes, fer consultes i/o demanar més informació en relació a diversos àmbits (treball, formació, salut, relacions afectives, cultura, habitatge, entre d’altres).

A més, esdevé un punt de suport al conjunt de la xarxa d’emancipació de la comarca, treballant-hi col·laborativament i canalitzant les seves necessitats i propostes. L’Oficina Jove del Baix Llobregat està gestionada per la Generalitat de Catalunya i compta amb la col·laboració del Servei Comarcal de Joventut i la Diputació de Barcelona.

Parc torreblanca CL 340, a la planta baixa del Consell Comarcal.

elbaixllobregat@oficinajove.cat

650931906

93 685 24 00 ext. 650

Dilluns a divendres: de 9h a 14h

Dilluns i dimecres: de 16h a 18h


Potser t’interessa


Oficina Jove del Baix Llobregat

Hi ha algú del teu barri que sigui una persona refugiada?

Hi ha algú del teu barri que sigui una persona refugiada? Has vist avui al mercat alguna persona refugiada? Quantes vegades has parlat amb una persona refugiada? I al bus, al metro o pel carrer, has vist alguna persona refugiada? Gairebé segur que no pots respondre aquestes preguntes.

 

Les persones refugiades del nostre edifici, del nostre barri, de la nostra comarca no tenen res visible que els identifiqui com a tals. Són persones amb qui ens creuem, a qui saludem o simplement mirem, amb qui convivim o de qui notem la presència sense saber que van fugir del lloc on van néixer o on vivien, perquè temien per la seva seguretat, la seva integritat i, fins i tot, per la seva vida.

Manifest pel Dia Mundial de les Persones Refugiades

Arriba l’estiu i amb ell l’augment de les arribades per mar a Europa, amb l’Estat espanyol com un dels principals punts d’entrada. De gener a juny, 30.121 persones han posat peu a territori europeu segons l’ACNUR, 22.735 a través del mar. 555 persones comptabilitzades, però, han perdut la vida pel camí. 

Arriba un nou 20 de juny, Dia mundial de les persones refugiades, amb el compromís incomplert del ministre d’Interior Grande-Marlaska de retirar les ganivetes de les concertines de la Frontera Sud, i amb una nova tanca gairebé acabada a la banda marroquina de Ceuta de 8 km de llargària, 2 metres d’altura, amb dues concertines sobreposades i amb ganivetes tallants.

El 2018, segons el darrer informe de CCAR, l’Estat espanyol va tenir el major nombre de sol·licitants de protecció internacional: 54.065, respecte els 31.120 de 2017.  Només 1 de cada 4 sol·licitius té una resposta positiva.

 

Davant aquesta realitat, les entitats que es dediquen a migració i refugi fan durant tot l’any activitats de sensibilització i denuncia. Aquestes, però, s’intensifiquen especialment al voltant del 20 de juny.

A la nostre comarca podem trobar, entre d’altres:

Si t’interessa pots trobar d’altres activitats a Barcelona:

  • El 20 de juny a les 21 h documental “Idrissa, crònica d’una mort qualsevol” a l’Àgora Juan Andrés Benítez del Raval (Barcelona), en el marc del Cicle de cinema a la fresca, .
  • El dissabte 15 Tanquem el CIE fa una jornada a la Huerta La Vanguardia (Poblenou, Barcelona) amb diferents activitats i amb col·laboració amb Casa Àfrica, pel Dia contra els CIE.
  • El diumenge 16, Stop Mare Mortum convida a participar de l’acció col·lectiva “Camí de refugi”: una caminada de Sitges a Vilanova i la Geltrú amb les fotografies de persones desaparegudes al mar identificades gràcies al projecte Missing at the borders. També hi haurà dinar popular i les actuacions musicals de Kaira percusión, Sabor de Cuba i Yacine Belahcene.

 

Sense comentaris

Post a Comment