L’Oficina Jove del Baix Llobregat és un equipament públic d’informació, orientació i assessorament gratuït i generalista on les persones joves de la comarca poden adreçar-se per resoldre dubtes, fer consultes i/o demanar més informació en relació a diversos àmbits (treball, formació, salut, relacions afectives, cultura, habitatge, entre d’altres).

A més, esdevé un punt de suport al conjunt de la xarxa d’emancipació de la comarca, treballant-hi col·laborativament i canalitzant les seves necessitats i propostes. L’Oficina Jove del Baix Llobregat està gestionada per la Generalitat de Catalunya i compta amb la col·laboració del Servei Comarcal de Joventut i la Diputació de Barcelona.

Parc torreblanca CL 340, a la planta baixa del Consell Comarcal.

elbaixllobregat@oficinajove.cat

650931906

93 685 24 00 ext. 650

Dilluns a divendres: de 9h a 14h

Dilluns i dimecres: de 16h a 18h


Potser t’interessa


Oficina Jove del Baix Llobregat

EL BUS DE LA INNOVACIÓ

Aquest any el bus de la innovació torna a la carretera!

INNOBAIX torna a proposar una ruta al territori que us dóna l’oportunitat de conèixer empreses del territori i adquirir noves competències i habilitats en creació de models de negoci.

Us apropem l’oportunitat de participar en un procés d’innovació i creació, on descobrir i treballar les vostres habilitats, els vostres talents i viure noves experiències i aprenentatges.

El món professional us espera, i us animem a viatjar amb l’Innobus per un itinerari que serà una mostra de totes les oportunitats que us ofereix el territori i us deixarà demostrar tot el que vosaltres hi podeu oferir.

El programa consisteix en la resolució de reptes plantejats per empreses de diferents sectors econòmics, treballant en equip i participant en tallers formatius, on aprendreu noves eines per innovar i solucionar necessitats i problemes que han d’afrontar totes les empreses en un mercat que canvia a passes agegantades i que té per davant un canvi de paradigma i una transició obligatòria cap a la tecnologia i la digitalització.

La ruta finalitzarà amb un acte final on un jurat professional escollirà, en directe, la millor solució als reptes plantejats.

L’equip guanyador viatjarà a Brussel·les per tal de conèixer la capital europea i les oportunitats que hi ha pels joves emprenedors i amb iniciativa.

 

Qui hi pot participar:

Projecte dirigit a joves de l’Àrea Metropolitana de Barcelona amb estudis universitaris (grau acabat o a punt d’acabar) i en situació d’atur. Hauran d’aportar solucions innovadores als reptes plantejats per les empreses participants.

 

Com funciona?

  1. Es formaran els equips amb 4 participants. L’objectiu és crear grups compensats i multidisciplinaris, conformats segons els perfils dels participants.
  2. Les empreses proposaran un repte a resoldre, sobre una necessitat o problemàtica de la seva organització o el seu sector.
  3. A cada equip se us assignarà un repte de forma aleatòria, al que haureu de donar resposta amb una idea de negoci innovadora i viable.
  4. Els equips participants visitareu 4 empreses inspiradores que faran una sessió/xerrada per apropar-vos a la innovació, la digitalització i els nous models de negoci. Adquirireu nous coneixements que podreu aplicar a les respostes als reptes.
  5. Durant la ruta, un mentor de cada empresa rebrà l’equip assignat. Aquesta persona resoldrà els dubtes sobre el problema, les conseqüències i les necessitats, per tal d’entendre bé a què s’ha de donar resposta.
  6. Els equips rebran formació sobre com analitzar problemàtiques i necessitats a les empreses i com innovar aportant solucions, a més de com analitzar la viabilitat de models de negoci.
  7. Els equips participants faran també un Tour per l’ecosistema emprenedor de Barcelona, tot coneixent les oportunitats que ofereix la ciutat pels joves emprenedors.
  8. La ruta finalitzarà amb un acte final on un jurat professional escollirà la millor solució als reptes plantejats.

* El desenvolupament del programa i la logística de la ruta estarà adaptada a grups bombolles, controlats amb les mesures de seguretat necessàries i ajustant-la a les recomanacions sanitàries per la COVID-19. Igualment, se seguiran les indicacions de cada organització per tal de fer les visites a les seves instal·lacions, adaptant el format de les sessions a les particularitats exigides en cada cas.

 

Les Places són limitades!

Més informació i inscripcions aquí.

Sense comentaris

Post a Comment