L’Oficina Jove del Baix Llobregat és un equipament públic d’informació, orientació i assessorament gratuït i generalista on les persones joves de la comarca poden adreçar-se per resoldre dubtes, fer consultes i/o demanar més informació en relació a diversos àmbits (treball, formació, salut, relacions afectives, cultura, habitatge, entre d’altres).

A més, esdevé un punt de suport al conjunt de la xarxa d’emancipació de la comarca, treballant-hi col·laborativament i canalitzant les seves necessitats i propostes. L’Oficina Jove del Baix Llobregat està gestionada per la Generalitat de Catalunya i compta amb la col·laboració del Servei Comarcal de Joventut i la Diputació de Barcelona.

Parc torreblanca CL 340, a la planta baixa del Consell Comarcal.

elbaixllobregat@oficinajove.cat

650931906

93 685 24 00 ext. 650

Dilluns a divendres: de 9h a 14h

Dilluns i dimecres: de 16h a 18h


Potser t’interessa


Oficina Jove del Baix Llobregat

Dia Internacional de l’Educació

L’educació és un dret humà, un bé públic i una responsabilitat col·lectiva.

 

L’Assemblea General de les Nacions Unides va proclamar el 24 de gener Dia Internacional de l’Educació, en celebració del paper que l’educació exerceix en la pau i el desenvolupament.

 

El dret a l’educació està consagrat en l’article 26 de la Declaració Universal dels Drets Humans. La declaració exigeix l’educació primària gratuïta i obligatòria. La Convenció sobre els Drets del Nen, adoptada en 1989, va més enllà en estipular que els països hauran de fer a l’educació superior sigui accessible per a tots.

 

Sense una educació de qualitat, inclusiva i equitativa per a tots i totes i d’oportunitats d’aprenentatge al llarg de tota la vida, els països no aconseguiran la igualtat de gènere ni trencar el cicle de pobresa que deixa ressagats a milions de nens, joves i adults.

 

Actualment, 262 milions de nens i joves segueixen sense estar escolaritzats, 617 milions de nens i adolescents no poden llegir ni manegen els rudiments del càlcul. En definitiva, el dret a l’educació de moltes persones es veu afectat i això és inacceptable.

 

Quan es va adoptar l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible, la comunitat internacional va reconèixer que l’educació és essencial per a l’èxit dels seus 17 objectius. L’Objectiu número 4 de Desenvolupament Sostenible té, concretament, com a objectiu “garantir una educació de qualitat inclusiva i equitativa i promoure oportunitats d’aprenentatge permanent per a tots” per a l’any 2030.

 

 

 

 

Sense comentaris

Post a Comment