L’Oficina Jove del Baix Llobregat és un equipament públic d’informació, orientació i assessorament gratuït i generalista on les persones joves de la comarca poden adreçar-se per resoldre dubtes, fer consultes i/o demanar més informació en relació a diversos àmbits (treball, formació, salut, relacions afectives, cultura, habitatge, entre d’altres).

A més, esdevé un punt de suport al conjunt de la xarxa d’emancipació de la comarca, treballant-hi col·laborativament i canalitzant les seves necessitats i propostes. L’Oficina Jove del Baix Llobregat està gestionada per la Generalitat de Catalunya i compta amb la col·laboració del Servei Comarcal de Joventut i la Diputació de Barcelona.

Parc torreblanca CL 340, a la planta baixa del Consell Comarcal.

elbaixllobregat@oficinajove.cat

650931906

93 685 24 00 ext. 650

Dilluns a divendres: de 9h a 14h

Dilluns i dimecres: de 16h a 18h


Potser t’interessa


Oficina Jove del Baix Llobregat

Dia Europeu de la Informació Juvenil

La comarca del Baix Llobregat és la tercera de Catalunya amb major nombre de persones joves

 

Avui es commemora el Dia Europeu de la Informació Juvenil, on es reivindica la importància d’acompanyar a les persones joves en el seu procés d’emancipació i de definició del projecte de vida propi. Arreu del continent s’estén una àmplia xarxa d’informació juvenil, els equips professionals de la qual dediquen el seu treball diari a atendre les demandes i interessos de les persones joves en matèria d’informació i orientació.

 

La comarca del Baix Llobregat és la tercera de Catalunya amb major nombre de persones joves (superada només pel Barcelonès i el Vallès Occidental). Segons xifres d’Idescat, a 1 de gener de 2018, a la comarca hi havia 120.483 persones d’entre 15 i 29 anys.

 

El Registre d’Informació Juvenil és un recurs de l’Agència Catalana de la Joventut que recull dades bàsiques de les consultes realitzades per les persones usuàries dels serveis d’atenció, informació i orientació juvenil de Catalunya. Les dades recollides amb aquesta eina al conjunt del Baix Llobregat ens permeten estar connectats a la realitat juvenil i a les demandes d’informació que realitza la població jove. Així, podem fer-nos una idea del perfil de les persones usuàries dels serveis i, conseqüentment, emprar aquesta informació per adaptar els continguts informatius i orientar-los més encertadament.

 

Amb les dades referents al total de registres de 2018, corresponents al Baix Llobregat, s’ha elaborat el següent material infogràfic, que sintetitza les principals dades descriptives de les consultes que es van realitzar als serveis d’informació juvenil de la comarca. Cal destacar que, al Baix Llobregat, hi ha gairebé una trentena de Serveis d’Informació Juvenil i que, com es pot apreciar amb les dades a la mà, la proporció global de persones usuàries que s’han atès és significativa: aproximadament 1 de cada 4 persones joves han estat usuàries d’algun dels serveis i/o recursos oferts durant el 2018 al territori.

 

 

Infografia_1

Infografia_2

Sense comentaris

Post a Comment