L’Oficina Jove del Baix Llobregat és un equipament públic d’informació, orientació i assessorament gratuït i generalista on les persones joves de la comarca poden adreçar-se per resoldre dubtes, fer consultes i/o demanar més informació en relació a diversos àmbits (treball, formació, salut, relacions afectives, cultura, habitatge, entre d’altres).

A més, esdevé un punt de suport al conjunt de la xarxa d’emancipació de la comarca, treballant-hi col·laborativament i canalitzant les seves necessitats i propostes. L’Oficina Jove del Baix Llobregat està gestionada per la Generalitat de Catalunya i compta amb la col·laboració del Servei Comarcal de Joventut i la Diputació de Barcelona.

Parc torreblanca CL 340, a la planta baixa del Consell Comarcal.

elbaixllobregat@oficinajove.cat

650931906

93 685 24 00 ext. 650

Dilluns a divendres: de 9h a 14h

Dilluns i dimecres: de 16h a 18h


Potser t’interessa


Oficina Jove del Baix Llobregat

Talla Ja! amb la Violència Masclista 2020

464 dones víctimes de violència masclista. 22 homes condemnats, 1 d’absolt en el segon trimestre de 2020. El nombre de denúncies de violència masclista (464)  creixen respecte el trimestre anterior (+19). 21 de cada 100 dones víctimes de violència masclista dispensen la seva obligació de declarar en el procés judicial.  El 84,5% de les denúncies van ser rebudes per atestat policial amb denúncia de la víctima de violència masclista, 8% amb intervenció directa policial i 5% informe de lesions. (Informe violència dones Octubre 2020. Observatori Comarcal Baix Llobregat).

 

Amb les dades que es reflecteixen encara i amb motiu de la commemoració del 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, el Servei Comarcal de joventut, conjuntament amb l’Oficina Jove i del Dpt. de Feminismes del Consell Comarcal del Baix Llobregat, presenten un any més, la Campanya Talla Ja! amb la violència masclista 2020 centrada en la distribució d’un vídeo breu de denúncia i conscienciació protagonitzada per un grup de persones joves d’Olesa de Montserrat compromesos/es amb els objectius que persegueix la campanya. Un vídeo produït per creaRSA, S.C.C.L (Creació de Responsabilitat Social Audiovisual), de treball associat, sense ànim de lucre i d’iniciativa social.

 

 

Des del moment de realitzar l’encàrrec a la cooperativa, el Servei Comarcal de Joventut va manifestar la necessitat que el producte no només s’adrecés a la població juvenil (i que, per tant, adeqüés el seu format i seu el llenguatge) sinó també que el jovent en fos el protagonista.

 

Partint d’una pauta de guió, durant els rodatges es van acabar de construir les actuacions amb la implicació del mateix jovent. Resultat d’aquesta manera de treballar col·laborativament, el missatge ha adquirit un aire més fresc, mitjançant un llenguatge orientat al públic juvenil.

 

Llegeix la notícia completa a: elbaixllobregat.cat

 

Podeu veure el Vídeo Talla Ja! 2020 aquí.

 

A més, des del Consell de Dones del Baix Llobregat són diverses les accions, activitats i iniciatives que es duran a terme, com per exemple:  la ponència teatral “Deshilando las violencias machistas” de Pamela Palenciano, basada en el seu monòleg “No sólo duelen los golpes”. Trobareu totes les accions aquí.

 

Font: elbaixllobregat.cat

Sense comentaris

Post a Comment