L’Oficina Jove del Baix Llobregat és un equipament públic d’informació, orientació i assessorament gratuït i generalista on les persones joves de la comarca poden adreçar-se per resoldre dubtes, fer consultes i/o demanar més informació en relació a diversos àmbits (treball, formació, salut, relacions afectives, cultura, habitatge, entre d’altres).

A més, esdevé un punt de suport al conjunt de la xarxa d’emancipació de la comarca, treballant-hi col·laborativament i canalitzant les seves necessitats i propostes. L’Oficina Jove del Baix Llobregat està gestionada per la Generalitat de Catalunya i compta amb la col·laboració del Servei Comarcal de Joventut i la Diputació de Barcelona.

Parc torreblanca CL 340, a la planta baixa del Consell Comarcal.

elbaixllobregat@oficinajove.cat

650931906

93 685 24 00 ext. 650

Dilluns a divendres: de 9h a 14h

Dilluns i dimecres: de 16h a 18h


Potser t’interessa


Oficina Jove del Baix Llobregat

Principals resultats derivats de les enquestes als i les agents de joventut i a les persones joves del Baix Llobregat sobre l’economia social i solidària.

 

Des de la l’Oficina Jove , conjuntament amb l’Ateneu Cooperatiu, durant els mesos de maig i juny d’aquest any, vam realitzar l’Enquesta sobre l’economia social i solidària (ESS) en les polítiques de joventut i l’enquesta sobre l’economia social i solidària en la població jove del Baix Llobregat.

 

Les enquestes, que constitueixen la primer part d’una línia de treball desenvolupada conjuntament per l’Oficina Jove i l’Ateneu Cooperatiu, amb el suport de la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil (XNEJ), de la Direcció General de Joventut (DGJ) i del Servei Comarcal de Joventut (SCJ), ha de permetre analitzar com les polítiques de joventut al Baix Llobregat incorporen i/o articulen els valors de l’ESS, així com identificar la necessitat de treballar l’ESS en la població jove de la comarca. I podrà contribuir, posteriorment, a alimentar la definició de les polítiques de joventut en l’àmbit de l’economia social i solidària a escala local i comarcal.

 

Tot i que, l’anàlisi detallada de les enquestes i l’elaboració de les properes línies d’actuacions es realitzarà pròximament en conjunt, creiem oportú difondre per ara els principals resultats derivats d’aquesta consulta als i les agents de joventut i a les persones joves del Baix Llobregat, que resumim en els arxius adjunts:

 

Resultats enquesta a persones joves

Resultats enquesta a agents de joventut

Principals resultats

 

Cal tenir present, no obstant això, que la mostra de persones joves i agents de joventut enquestades no representen a la totalitat del territori comarcal del Baix Llobregat, per tant, prendre els resultats amb la deguda precaució:

 

Pel que fa a l’enquesta sobre l’economia social i solidària en les polítiques de joventut, 24 agents de joventut han respost l’enquesta de forma completa, de 15 municipis dels 30 que hi ha a la comarca.

I concretament, pel que fa a l’enquesta l’economia social i solidària en la població jove del Baix Llobregat un total de 51 persones joves en edats de 18 a 36 anys del Baix Llobregat, de 16 dels 30 municipis que hi ha a la comarca, han respost l’enquesta de forma completa.

 

Un cop coneguts els resultats de l’enquesta, el proper pas consistirà en la reflexió sobre possibles línies d’actuació conjuntes de l’Oficina jove amb l’Ateneu Cooperatiu, en l’espai de treball, per al desenvolupament de l’EES en les polítiques de joventut i actuacions dirigides la població jove del Baix Llobregat.

 

Tot plegat, però, no serà fins a principis del proper any 2022 que us donarem noves notícies.

 

Aprofitem per recordar-vos que, per estar al corrent de les altres línies de treball i serveis de l’Oficina Jove i l’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat, podeu:

  • Visitar el web:

oficinajove.elbaixllobregat.cat

ateneucoopbll.cat

  • I Seguir-nos a les xarxes socials:

@ojbaixllobregat

@ateneucoopbll

 

@Ojbaixllobregat

@AteneuCoopBLl

 

 

 

 

 

 

 

Sense comentaris

Post a Comment